Menu

Filisofie van de ideale werkplek

U komt bij ons op de eerste plaats . Uw werkplek moet ten dienste staan van u en dus aangepast zijn aan uw wensen. Er bestaat geen ideale werkhouding, maar wel een ideale werkplek. Te veel en te lang zitten, daar is de mens niet opgebouwd en geeft op den duur gezondheidsklachten. Om fysiek klachten te voorkomen is het steeds van houding veranderen belangrijk. Uw werkplek moet uitnodigen om te bewegen. Uw werkplek moet uitgerust zijn met de beste ergonomische hulpmiddelen. 

Wij bieden u innovatieve en duurzame werkplek oplossingen, zodat u optimaal kunt presteren.

De Ideale Werkplek

Misschien staat u er niet zo bij stil, maar de werkplek is belangrijker dan u denkt.
Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet voor een ideale werkplek

Zorg voor een persoonlijke werkplek
Ieder persoon heeft een eigen ergonomische wensen en eisen.  Voor iedereen geldt dat veel en lang zitten gezonheidsklachten geeft. Een werkplek moet dynamisch zijn en gemakkelijk op persoonlijke wensen aan te passen. Een op persoonlijke wensen aangepaste werkplek, zorgt voor een hogere tevredenheid, minder gezondheidsklachten, hogere productiviteit en creativiteit. Innovaties op het gebied van werkplekinrichting geven een tal van op persoonlijke maat gesneden mogelijkheden. 

Zorg voor natuurlijk licht

Een goede hoeveelheid daglicht op de werkplek is noodzakelijk. Voldoende daglicht zorgt voor productievere werknemers en is goed voor de gezondheid. Door daglicht worden allerlei processen in het lichaam aangestuurd, zoals de slaap/waakcyclus, lichaamstemperatuur, hartslag en de productie van hormonen zoals melatonine en cortisol. Zorg dus voor voldoende daglicht door bij het raam te zitten. Als je niet de luxe van veel ramen hebt, zorg dan voor een goede lamp en dus geen TL-licht.

Natuur op de werkplek
Om te ontspannen en stress tegen te gaan, is natuur een belangrijke factor. Werknemers blijken meer tevreden als er uitzicht is op groene elementen en dit zou helpen tegen een dipje. Plantenbakken of  scheidingswanden van natuurlijke materialen als planten halen de natuur naar binnen.

Kleur op de werkplek

Vaak wordt gedacht dat een schoon en steriel kantoor het best is voor de werknemers. Op veel werkplekken zijn de hoofdkleuren wit, beige en grijs. Evenwicht blijkt vooral van belang, waarbij het accent op één kleur ligt. 

Wat kleuren al niet met u kunnen doen;
- Blauw: Dit bevordert de concentratie en is vooral geschikt voor mensen met administratieve taken. 
- Rood: Warme kleuren zoals rood(tinten) zijn geschikt wanneer je adrenaline kan gebruiken. Een baan waarbij je geprikkeld moet worden, zoals verkoper of onderhandelaar, kan wel een rode muur gebruiken.
- Geel: Wanneer je inspiratie en creativiteit nodig hebt, is geel een goede kleur. Daarnaast bevordert het de communicatie. Let er wel op dat het geen overdaad aan geel wordt, want het kan ook nervositeit opwekken.

 

 

 

Investeren in de ideale werkplek

Investeren in de ideale werkplek betaalt zichzelf vanzelf weer terug doordat uw gezondheid, creativiteit en productiviteit toenemen.
Belangrijk is natuurlijk een goede prijs/kwaliteitsverhouding van de afzonderlijke werkplekcomponenten. Graag maken we een scherpe maatofferte voor uw ideale werkplek! Stuur een e-mail naar: 
info@witteveen.nl

Voorbeeld van een ideale werkplek ...
Holmris Q20 zit/sta tafel elektrisch verstelbaar met HAG Capisco zadelstoel

Praktische invulling van de ideale werkplek

Zit/sta-tafel
Afwisselend zitten en staan gedurende bureauwerkzaamheden voorkomt statische belasting van het lichaam die de oorzaak is van vele lage rug-, nek en armklachten. Verder voorkomt het vermoeidheid die bij lang zitten ontstaat. Een goede zit/statafel met een ruim/diep werkblad is een essentieel onderdeel van de ideale werkplek!

www.staand-werken.nl/

Bureaustoel
Een goede bureaustoel is belangrijk en moet u uitnodigen meer te bewegen. Veel stoelen op de Nederlandse markt voldoen aan dit criterium. Het is belangrijk dat u niet te lang zit; maximaal 1 à 2 uur achter elkaar. Tussendoor kunt u het zitten afwisselen met lopen, staan of met het gebruik van een zadelstoel.
www.ergo-burostoel.nl/

Zadelstoel
De zadelstoel stimuleert een gevarieerde en een dynamische zithouding. Bij het zitten komt door kanteling van het bekken automatisch de S-curve in de wervelkolom.
De zadelstoel wordt vooral gebruikt ter afwisseling van het zitten in een bureaustoel.
De zadelstoel stimuleert door zijn specifieke zit ook het vasthouden van een actievere zithouding als u weer in uw bureaustoel gaat zitten.
www.zadelstoel.nl/

TFT Beeldscherm + flexibele arm

Uw monitor moet compact, mooi, flexibel en in hoogte verstelbaar zijn.
www.ergonomics.nl/Producten/Werkhouding/TFT-armen

Verlichting
Bij plaatsing van het bureau moet rekening gehouden worden met de daglichtinval. Goede zonwering is belangrijk en het bureau dient dwars op de lichtinval geplaatst te worden om schittering in het beeldscherm te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat daglicht in combinatie met goede verlichting zorgt voor een beter welbevinden.
Twee componentenverlichting maakt de verlichting af; een staande lamp voor de indirecte diffuse ruimteverlichting en een bureaulamp voor de plaatselijke verlichting.
www.ergonomics.nl/producten/licht

Ergonomische hulpmiddelen
De volgende hulpmiddelen kunnen nuttig zijn: draadloos toetsenbord en (alternatieve) muis, documenthouder, monitorverhoger, Ergobar, CPU-houder, voetenbankje, etc...
www.ergonomics.nl/Producten/Werkhouding

Creatieve aspecten
Kunst rondom de werkplek en kleurgebruik dat u aanspreekt maken de ideale werkplek af. Daarnaast zorgen planten op de werkplek voor een plezierig werkklimaat.

Persoonlijke ontspanning
Werk wordt steeds meer topsport; regelmatige ontspanning gedurende en buiten de werktijd is belangrijk. Een nabijgelegen ontspannings- of fitnessruimte mag niet ontbreken. Tafeltennis, darten, fietsen, zwemmen en ook wandelen tijdens de lunchpauze i.p.v. zitten zijn goede activiteiten om de dagelijkse intensieve computerarbeid te doorbreken. Persoonlijke massage of een automatische massagestoel zijn ook een onderdeel van de ideale werkplek.

Meer afwisseling en beweging
Funest zijn eenzijdige werktaken, zorg voor zoveel mogelijk afwisseling.
Zorg voor regelmatige pauzes, waarbij een beeldschermtachograaf nuttig kan zijn.
Zorg dat printers, faxen en kasten niet onder handbereik van de werkplek staan, zodat er regelmatig gelopen moet worden. Zorg voor taakroulatie, maak desnoods zelf je eigen kantoorruimte schoon! Ga zelf (samen met je collega) je koffie halen en drink regelmatig water. Gebruik zo min mogelijk de lift, traplopen is goed voor de bloedsomloop en conditie.Ga met de fiets of lopend naar kantoor.
Maak zoveel mogelijk gebruik van de Windows sneltoetsen waarbij de ergobar een handig hulpmiddel kan zijn. De ideale werkplekgebruiker is verder diegene die op een bewuste wijze gebruik maakt van zijn of haar ideale werkplek en zorgt voor afwisseling. Belangrijk voor wisselwerkplekken is ook het steeds weer opnieuw instellen van stoel en tafel door elke individuele gebruiker. Gemakkelijk instelbaar meubilair is daarbij van groot belang.

Werkomgeving
Een mooi, karaktervol en 'warm' kantoorgebouw, met een goed binnenklimaat zorgt voor een goed welbevinden. Daarnaast zijn  prettige en betrouwbare collega's, een goede beloning en zelfontplooiingsmogelijkheden natuurlijk belangrijke randvoorwaarden voor de ideale werkplek.
Verder zijn voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, parkeergelegenheid en openbaar groen in de buurt van meerwaarde voor de ideale werkplek.